onsdag 1 november 2017

Hemma igen...


Nu ställs husbilen upp tills våren kommer. Det är väl bara bra att få längta efter att få sticka iväg. Nu kommer det inte att bli fören i majmånad misstänker jag.

Vi var ju borta när den värsta stormen 'Ingolf' härjade här hemma och stoppade färjtrafiken. När vi hade planerat att ta oss hem hade den stillnat av. Fast nästa storm kanske kommer på tisdag den 7 när vi skall fram och åter till Gävle och boula.

Lugnt och stilla är det nu. Hade nätet ute och inte blev det så mycket endast 4 sikar. Väntar fortfarande på att nätet skall vara fullt av gös...

Men svanar i viken har vi, här kommer några färska bilder.




Här en familj som inte visste om att man att man inte får simma på denna sida om viken. För nu kommer Kung Svan simmandes.



Han burrar upp sig ordentligt för att se så stor som möjligt.




Nu fick han fart på alla svanarna. Tippar på en 60 70 svanar här nu. Så kommer dom att ligga kvar tills isen tvingar bort dem.



Idag har vi fixat ett skydd till småfåglarna, finns ju inte nåt att gömma sig i när höken kommer. Tog fyra fula granar och band fast dem på mitten. Vi får väl se hur länge dom står, innan stormen tar dom. Men full rulle i grenarna blev det snabbt.



Så har jag Märtha här över natten. Kassimirremirremurr tycker hon är så spännande. Hon är nog en av dom behändigaste hundar jag träffat. Hon är inte alls så ledsen som hon ser ut. För hon är jätteglad jämt.

Det var allt för nu, som dom säger på tvn.






Här är en svanfamilj som inte visste om att man får vistas på denna sida om viken

Inga kommentarer: