söndag 19 november 2017

Lite av ett och varje...


I fredags var vi och firade mitt brorsbarn som fyllde 11 år. Hon är som en liten älva också.



Ja, tänk vad tiden går. Inte var det länge sedan Irene föddes!

På fredag var det så att vattnet dragit sig tillbaka, så jag tänkte pina er med mina vattenstånd ett tag.



Här var det 20 +. Finns det inte vatten i dom där groparna så är det normalt vattenstånd. Vi skulle behöva fylla upp dem, kanske det blir nån gång?

Så på lördagen var det upp till 46 + Men i morse söndag, var det ännu högre.



Då var det 48+. Men mannen har forskat lite och hösten 2007 var det 1,02 över. Det minns jag också för då var vattnet över vår väg till huset som vi höll på att bygga. Vi flyttade in sommaren 2008.
 Det är lite intressant att följa med.

Nu om lite mat! Köpte en stor kravmärkt kyckling för ett tag sedan. Den var djupfryst förstås. Tänkte laga den i lergrytan men den var så stor så den rymdes inte där. Så det fick bli gjutjärnsgrytan. In i ugnen några timmar i går lördag. Åt den med ris och currysås. Vi kunde bara äta ena bröstet.

Så nu får vi äta på den i många dagar. Undrade idag hur man kan variera den. Så nu blev det en Asiatisk kycklingsoppa.




Du milde! vad god den blev. Kommer att bli perfekt husbilsmat nästa sommar. Bara att koka upp en burk kokosmjölk, 5 dl vatten 2 msk kycklingfond. Så lade jag i halv paprika, en morot riven i strimlor. 2 msk riven ingefära och 2 hackade vitlöksklyftor 1 chili, 2 vårlökar, 4 färska champinjoner,  3 msk röd currypasta, skar kycklingbröstet i bitar i med det och så salt förstås. Och någon minut innan servering så lägger man ner 50 gram glasnudlar som är klara i ett nafs.

Nu återstår 2 kycklinglår. Så i morgon blir det såsen, riset och låret som blandas ihop till en kyckling röra. Och på tisdag blir det nog en kycklingsallad av sista låret. Sedan vill vi nog inte äta kyckling på ett tag ;-))



Inga kommentarer: