måndag 1 december 2014

Då var vi in i december...


Vad detta år har gått fort! Nu är det bäst att börja ta det lugnt och stilla så dagarna blir lite längre och inte bara svissar förbi.

Lilla Julafton var en otroligt vacker dag. Det är nog år och dagar sedan, det brukar regna eller snöa på den dagen. Då är det också julmarknad på Jan Karlsgården och där brukar folk slira runt i lera o sörja eller annars brukar dom frysa ihjäl, nästan.

 August kom hit och tillbringade kvällen med oss, då hade han bestämt att vi skulle baka pepparkakor och det är nåt som jag inte gillar. Men vi hjälptes åt så det gick bra och goda blev dom med. Vilken tur han hade att han var här, för Lilla jultomten kom och kastade in paket till honom.

 På natten sedan kom Petra smygandes och sov över här med honom. På morgonen när dom vaknade så sade August 'Oj vad skönt det var att sova i kvittorummet'. Det var Petra som döpte Lennarts lilla rum till det, för det brukar drälla av kvitton där. Men nu har han fått bättre ordning där, när jag kan nojsa alla dagar på honom att hålla städat där. Plus en ny möbel gjorde susen.

Senaste natt hade vi minus 4 grader och det är det kallaste hittills. Igår ville Lennart ut med ett nät där han hört att det skulle finnas gös. Men i morse fick vi vänta tills isen började tina lite för att ta oss ut.
Inte fanns det nån gös, vi fick 6 sikar istället. Nu skall dom rökas i morgon, för nu har jag fått smak för rökt sik med reumoladsås, skitgott!

Den här svanungen blev nog lite skrajsen när vi kom med båten genom isen, men istället fick den lite uppbruten is att simma i.

Denna svanfamilj funderar nog på att bryta upp och flytta till öppnare vatten. Än lovar dom milt några dagar men med ett sånt utvatten som det är nu och som det har varit hela hösten, kommer det att bli en kall vinter. Högt vatten på hösten blir det en varm vinter, men jag kan inte minnas att det varit det i höst.

Så jag är beredd på kyla och måttligt med snö hoppas jag...

Inga kommentarer: