måndag 22 december 2014

Nu är vi inne i julveckan...


Hoppsan vad det går undan, nu är det jul igen.

Cirkusen när vi skall ta vår gran fortsätter. Först hade vi sett ut en gemensam gran och så sade jag att nu far vi och tar den när det börjar skymma. Då går jag dit och sågar ner den sa Lennart. Jag skulle komma med skåpbilen en stund senare och ta hem dom. När jag kom dit mot stället, stod Lennart på ett helt annat ställe, han påstod att han hittade inte den så han tog en annan!!!

Han och julgranar går inte ihop, men tänkte vi får väl se vad han tagit jag hade en reserv att ta till om den skulle se för jäklig ut. Enda stora fel han gjort var att han klippte i toppen. Men det vågar han sig inte på mera utan att jag är med.  Faen, toppen är ju nästan det viktigaste.

Nå granen duger bra iallafall, ovanligt stor är den för han brukar vilja ha små granar. Så dag har vi klätt den. Så här kommer en bild av härligheten.

Tänk på att julgransljusen är mina från 1967! I fjol skulle Lennart köpa nya men dom var så små och pallriga så det såg löjligt ut. För att det var nåt glappt i mina gamla. Fast idag tog han sig tid och gick igenom dom, då hittade han ett som måste lödas och så funkade dom igen.
Allt pynt är samma som jag haft genom tiderna. Det nyaste är två dekorationer som jag fått av Jann.
En gång tänkte jag att nu skall jag ha en gran som går helt i blått. Köpte glitter och kulor, lämnade bort alla gamla saker. men det blåa syntes knappt, skulle behövt en strålkastare på granen i så fall. Så nu får det vara som det alltid vart.

Fast Lennart tyckte att nästa år kan vi sätta belysningen i mitt penningträd som fick smyga åt sidan idag.

Denna fick jag som ett litet skott vintern 1979, och den har växt och växt sedan dess, få se om den överlever mej? Som ni förstår nu så är jag ingen slit och släng person. Vill ha dom grejer som är bra så länge som möjligt. Även dom där pappers tomtarna som står på golvet är från Lennarts barndom.

Nu är det bara minusgrader och snö som saknas...

Inga kommentarer: