fredag 7 september 2012

Här händer det grejer i varje knut...

Nu har vi fått plåttaket färdigt på båthuset, nu är det bara glasen i fönstren som skall in och lite annat smått. Men det känns som ett projekt är i hamn.

Men det finns nya! I går kväll dundrade elandelslaget med Ljungdahl i spetsen och kapade ner två stora trän som har vuxit över en gammal jordkällare.

Först kapade han ner en stor gran, men nedre delen får vi ta hand om själva.

Den här björken hade växt sig in i källaren. Så småningom så skall vi försöka reparera källaren på utsidan med ett nytt tak.

I den här ingången har man haft mycket ångest som barn. När man måste hämta in potatis. Då var det alltid mörkt och där sprang stora råttor. Så man skramla och sparka i dörren innan man öppnade den.

Taket inne är uppmurat av stora stenar och hur dom hålls kvar där är en gåta för mej. Så inte tänker jag visstas inne i den källaren. men utsidan kan man ju snygga till.

Så har Lennart börjat reparera grävmaskinen, fast jag måste vara med och hålla i eller bulta på lite här och där. Gillar inte sådant arbete. Men får han igång den och kan flytta lite fyllnadsjord runt huset och båthuset så det gillar jag.
Fast det brukar vara så att han kör tre timmar med den och så är det alltid nåt som går sönder. Den har varit till stor nytta för oss för hela grunden till huset kunde han planera med den.
Vi får se hur det går! Motorn brummar på och han har flyttat på den men det är lite stag som går till grävskopan som måste repareras...


Så var det fredag igen. Så trevlig helg på ER alla.




Inga kommentarer: