tisdag 12 april 2022

Hej från Italien...

 Nu har vi kommit så långt men med lite småproblem som blivit fixade under resans gång.


Skitväder har vi haft snö och regn och kyla, gått ändå bra. Första stoppet hos kusinen Benke, andra stoppet hos Lennarts kusin Erik och sista stoppet i Ystad hos min DNA släkting som bjöd på middag hos sig. Följande dag tog vi snabba båten Skåne Jet till Sassnitz tog 2,5 h och då var det ruskväder. 

Nu skulle jag ha satt in bilder men kabeln mellan telefonen och datorn är inte samarbetsvillig så nu blir det inte några foton från resan här om vi inte får ordning på problemet. Någon som vill se bilder så får ni fråga vänskap på FB för där lägger jag ut foton.

När vi kom till Sassnitz var det full fart till Rostock. I världens regn och stormbyar så bilen hölls knappt på vägen. Hade fått tid med den lysande lampan som det visade sig vara det felet som Lennart misstänkte. Kondens i partikelfiltret! Det fixade dom på en timme och sedan drog vi in i Tyskland. Vi visste av en ställplats vid ett hotell i Güstrows, där vi stått tidigare. Allt var stängt där men vi stod kvar där över natten och ingen körde bort oss.

Så fortsatte vi neråt och kallt, regn och snö hade vi, Men vi sov bra i bilen. Till Österrike kom vi också och stod en natt där. Där snöade ordentligt men vackert som bara den med dom höga bergen.

Sedan tog vi oss förbi Venedig till en stad som hette Choggia och stannade där på en camp som såg ut som flyktingläger där italienarna hade sin tält som användes som sommarhus.

Så blev det sikte på Rimini som vi kom bra till, där träffade vi Lennarts småkusin och hennes dotter o barnbarn,  hon bjöd på en god italiensk lunch. Sedan tänkte vi fortsätta ner på Italiens östkust och kolla någon camp att stå på. Fanns många sådana men dom öppnar först till helgen. Vi hade kollat in en som var öppen längre söderut en det skulle ta en jäkla tid att köra dit. Men vi måste bara och klockan gick och vi stod mest still i bilköer. Lennart ringde dit och bad dom vänta på oss, dom skulle stänga receptionen kl, 19.00 vi läste på GPS en att vi skulle vara framme 19,30. 

Vi fick nog lite i nerverna när det mest stod stilla, vi kom fram 19.40 och dom var kvar och inväntade oss. Tack o lov. 

Lite dramatik skall det vara också i livet. Nu skiner solen och 17 grader på dagen så det har blivit bättre.

Nu skall vi fortsätta att trängas med italienarna på vår väg söderut, men idag väntar ingen på oss än...



Inga kommentarer: