tisdag 23 november 2021

Nu är det för djävulskt illa...

 


Nu är lilla Moniz sjuk och allt är kaos i huvudena på oss.

Det började för två veckor sedan när hon grät och hade ont i magen på natten. På morgonen vägrade hon att sätta sig upp och sade bara ajaj. Dom for till sjukhuset med henne och efter undersökningar med ultraljud sade dom att hon var förstoppad och därför vill hon inte gå.

 Så då började dom med allt möjligt att få upp magen. Alla dagar denna vecka var hon in och fick vattenlavemang, stackarn. Hon vägrade gå men så började dom ge henne panadol för hon sade att hon hade ont mest på nätterna. Då piggnade hon till i humöret.


Än hade dom inte brytt sig om på sjukhuset och kolla hennes reflexer. Så tog Zandra och filmade henne när hon hasade sig ur soffan och hennes ben från knäna och neråt var som gummislangar. Fick världens ångest när jag såg den filmen. Hon visade läkaren den och då blev det fart på dem, lite mer i alla fall.

Så i fredags sade dom att hon måste till Åbo och specialist. Då kom helgen på, på måndag skulle det komma en neurolog hit. Men hon sade direkt, till Åbo med henne. Så igår måndag tog dom färjan dit.


Hon fick ha en rolig stund i bollhavet som hon gillade. Så på kvällen blev hon inlagd och på natten när hon sov kom det en läkare och testade hennes reflexer i fötterna. Men ingenting hände. Nu idag har dom tagit ryggmärgsprov på henne, som hade gått bra! Ingen infektion i ryggmärgen, det är allt dom fått reda på. I morgon skall det bli magnetröntgen. Denna väntan är hemsk.



Så tänker man sådana tankar att kommer hon aldrig att kunna gå mera, så kommer hon knappast komma ihåg att hon gick i 5 månader.


Men livet måste rulla på och nu senaste helgen var vi och gjorde en jubileumskryssning på Grace, för det var 50 år sedan Prinsessan började köra på Stockholm - Mariehamn och 50 år sedan jag började där 18 november 1971. Vi var bara 35 stycken, det är många som gått hädan och många sjukliga och skraltiga. Så man får väl känna sig stolt som får hänga med ännu.


Nu sitter jag här och samlar krafter till Åländska Mästerskapen i boule i morgon.

Inga kommentarer: