fredag 5 november 2021

Fortsättning på resan...

 


Följande dag var det heldagsutflykt till Lagos och Sagres. I Lagos var det stadsvandring och så fick vi veta det mesta om Henrik Sjöfarare som bodde här och startade sina resor. Han levde på 1400 talet så det var ett tag sedan.



Detta gröna hus är också kännspakt för Lagos. Så fortsatte vi ut till Sagres. Den absolut sydligaste udden på Portugal.



Här längs denna klippa vågar folk gå, jag fick svindel bara jag tänkte på det. Längst ut nerklättrad i en skreva sitter det folk och metar. Såg faktiskt människan som en liten prick, även flötet nere i vattnet såg man. Skulle han få en stor bamsefisk så skulle det nog bli djupdykning ner i vattnet.


Här är klipporna västerut...

En stol fanns där också att fotas på. Här tog jag en bild av vår duktiga reseledare Viveca. Efter denna dag var jag helt slut, orkade äta lite middag men barhänget fick jag avstå ifrån. Sängen lockade mer...


Följande dag, fredag var en ledig dag. Då tog vi en taxi ca 10 km från Tavira och tog oss till en playa som Viveca hade rekommenderat. Först äntrade vi denna bro fram till en liten tågstation. Där stod det att hundar var förbjudna.

Men den här vovven kunde inte läsa detta. Han hade tydligen hittat ett spår...



Här kom tåget intuffande, vi var helt ensamma på det, folk som hade raska fötter kunde gå till playan.


Vi skulle kolla in alla dessa ankare som dom sparat på stranden som har hört till gamla fiskeredskap.



Nån rusning till playan var det inte, vi intog vår lunch där och då ramlade det in flera personer från vår grupp som vi sedan åkte hem med en gemensam taxi. På kvällen var det sista middagen med gänget och då serverades det skaldjur, hur mycket som helst. Men inte den kvällen orkade jag med nåt barhäng heller. Vår grupp satt alltid kvar till sist i matsalen,. Det betydde att vi var ett bra gäng...


Så på lördag sista dagen skulle flyget gå vid 9 tiden på kvällen så vi måste hitta på nåt att fördriva dagen. Då passade det bra att gå till stället som vi besökte första dagen.



Då kalasde vi på stuvade musslor igen och tömde några flaskor Vino Vehrde, ett grönt lätt porlande portugisiskt gott vin!

Hem kom vi, fast det blev sent innan man kunde lägga upp fötterna några timmar på hotellet. Sedan på söndag var det handling i Norrtälje och så hem Med Rosella och hemma var vi 7 på kvällen. Nöjd med resan och nöjd med att få komma hem igen.



Inga kommentarer: