tisdag 7 april 2020

Nu mulnar det på...


så skall det komma lite regn! Så då kan jag sätta mig i soffan och titta på en netflix serie.
Nu har det gått så långt så jag tror jag fått ett netflix syndrom, nämligen ont i ryggen!!!
Sitta i en mjuk soffa för länge är inte bra för min rygg, kanske jag får ta in en köksstol idag.

Nu ser jag på en serie som det är mycket skjutande och massor med blod, några sjuksköterskor och så några fältläkare och soldater som dom kan bli kära i. Men andra ord ganska bra serie. 'Krigets tid' heter den. Fast ibland när det är för grymt så får jag kolla på tapeterna och dämpa ljudet.

Det kan ju vara lite grymt hemma i knutarna också, som här när Ville leker med maten, eller som en del säger 'mörar köttet'







Här hänger musen i mun på honom.



Här ser det ut som han nickar den, men till slut åt han upp den...

Annars rullar det på här hemma, nu har vi nio fall av coronan och den sista som upptäcktes var från samma familj som hade det tidigare, så det blev en lättare spårsökning.

Vi håller oss mest hemma men vi far och handlar och spritar händer och kundvagn och så håller vi avstånden. Så jag hoppas att det inte skall bli värre. Än är det ingen som belastar sjukvården, alla klarar sig hemma än så länge. 
Det var nog bra att Finland tog i med hårdhandskarna från början. Kanske dom borde varit ännu hårdare i Helsingforstrakten. Men det är ju mycket folk där också, och många av dom yngre tror dom är odödliga. Även jag trodde det i min ungdom, så det är inget nytt fenomen. Nu är det dom styrande som behöver ryta till och se till att föräldrar tar ansvar över sina ungdomar som har svårt att hålla sig hemma. Så smittan kan klinga ut.

Inget resande blir det på några månader, för även om vi klarar oss ganska bra här, så lär man inte kunna ta sig till Sverige på länge, För där har inte kulmen nåtts ännu. Kanske dom börjar förstå där att man måste ta i med hårdhandskarna nu.

Nu kommer det att bli ovanligt lugnt här på kobben, när inte några stugägare, Sverigestuderande som får komma över och fira påsk.



GLAD PÅSK PÅ ER!

Det här trädet satte jag upp på hösten när jag började mata småfåglarna, att dom skulle ha nåt att ta skydd i. Så fick det bli min julgran och nu får det bli mitt påskträd.
Ja, jag vet att man inte skall använda fjädrar, eftersom dom rycks bort när fåglarna lever. Men nu råkade jag ha dem hemma, så dom får följa med granen i elden sedan när det är dags.

Inga kommentarer: