måndag 27 april 2020

Coronatider...


Ja, nu får vi lära oss att hålla avstånd och umgås så lite som möjligt!

Fast man får mera gjort här hemma nu. Vi far och handlar och så är vi några eldsjälar som träffas och spelar boule utomhus och vädrets makter har varit snälla mot oss. Annars håller vi oss mest hemma för oss själva. 12 fall av corona har vi haft tills nu på Åland. Den senaste som fick det förra veckan ligger på sjukhuset med syrgas. Nu hoppas man att det kan klinga ut. Och våra restauranger eller cafeer får öppna så man kunde gå ut och äta nån dag. Börjar bli trött på att kocka själv hela tiden.

Lennart har till slut fått ihop snurran som kollapsade i höstars. Han har jobbat på att få hem reservdelar från många olika håll. Envis som han är så lyckades det till slut.





Här provkör han den på land. Båten har vi också fått sjösatt, så om det blir någon vacker varm dag skall vi ut och testa den och även lägga ett nät.




Jag satte fyr på grillen för första gången i vår...




Så har jag varit ut på några cykelturer. Vilken lycka! För ett år sedan hade jag så ont i knäet, så då var det otänkbart. Även hösten och vintern kändes cykelturer avlägset. Men tänk! Nu funkar det igen. Så fick vi vår fina cykelväg klar senaste sommar så nu behöver man inte vara rädd för att blåsa i diket när bussar och långtradare dundrar förbi.




Har även lite underhållning av två holkar med kameror i, den här holken är det en blåmes och jag har skymtat fyra ägg. Dom brukar nog lägga ca 8 ägg innan dom börjar ruva på allvar. Nu är hon långa stunder borta från holken. I den andra är det en talgoxe. Blir dåliga bilder när man tar av en flimrande tvskärm, syns bättre i verkligheten.


Våren är långt framskriden, när blåsippor, vitsippor och på vissa ställen även gullvivor har visat sig. Snart blir det att ta fram gräsklipparen också. Nu har vi verkligen tid att köra på med den. Fast vi väntar på REGN! Hade hoppats på att få elda upp en massa på Valborg men nu är det eldningsförbud och inte är det nåt ordentligt regn i sikte heller.

Men GLAD VALBORG PÅ ER ändå!



Inga kommentarer: