fredag 7 december 2018

Nu har jag bestämt mej!


Tänker inte grubbla mer över julklappar, alla har ju allt dom behöver och mer där till.

En sten föll från mina axlar när jag kom till den insikten. Har man fyllt 70 år och har många barnbarn och några till som man skall försöka få julklappar att passa till blir det är svårt. Så med ålderns rätt slutar jag nu. Om nån behöver stickade sockor är det bara att komma ut och välja.

I stället drar vi till Cypern och firar jul och nyår där.

Julmiddag till mina barn och barnbarn har jag nästa söndag den 16 december. Sedan får det vara bra.

Under tiden som gått sedan jag bloggade så har vi haft lite snö.



Det kom  lite och mannen ville få bort den fortare än att vänta på töväder.



Ville och jag har fått mycket mera kontakt nu. Alla dagar vill han att jag skall komma ut med mat till uthuset och kela med honom. Han hoppade upp i famnen på mej och jag har fått klippa bort flera tovor på honom. Men det är bara där han vill ha vår mysstund.

Nu har han även börjat gå igenom kattluckan till pannrummet och in i nästa rum , Lennarts verkstad,  där får han nu det mesta av maten. Han är ju så tjock så nu får han mindre portioner när jag vet vad han äter. Jag tänker försöka glömma den andra vildkatten. Man kan ju inte mata alla.

Nu har vi haft åtelkameran uppe på nätterna i köket och han kommer in här två ggr per natt. Första gången vid ett tiden sedan vid 4-5 tiden.

I kväll fick jag in honom i köket och kela med honom men dörren måste vara öppen så han kan fly ifall det kommer nån hastig rörelse. Ljud är han inte så känslig för för diskmaskinen gick när han var in. Men rysligt kelsjuken är han . Undra på det han har många år att ta igen.

Annars går dagarna mest åt att titta på skidor i soffan...

Inga kommentarer: