söndag 30 december 2018

Nu drygt en vecka här i Larnaca...


Vi brukar sällan vara borta på sådana här resor mer än en vecka, för då kan man stället och alla gator!
Nu har vi 5 dagar kvar så man får väl göra nåt roligt av dem fast jag är nog redo att åka hem.



Här på andra våningen längst ut till höger har vi vår lägenhet. Som är helt ok. Vardagsrum med ett kök i samma, stort sovrum och bra badrum. Så vi är nöjda. Nära in till gamla stan och strandpromenaden där allt händer. Där tillbringade vi julafton och troligtvis nyårsafton i morgon kväll. För då skall det bli att skjuta  raketer.

Stackars alla kattor som det vimlar av här.



Här i en blomlåda utanför en restaurang vid starkt trafikerad gata vid strandpromenaden en mamma med sex ungar.



Detta är Lazaruskyrkan mitt i gamla stan som vi har som riktmärke, för den går vi förbi när vi skall hem till lägenheten.

Utfärder med lokalbussen har vi gjort. På juldagen for vi till Limasoll, tog 1,5 h med bussen. Där var allt så gott som stängt men vi fick en bra blick för den stora staden som var ren och snygg där turisterna håller till. Så fick vi se jultomten åka vattenskidor.




Annandag jul tog vi bussen till Nicosia, det var en upplevelse, kändes som man var i Indien eller Thailand, mest sånt folk ute och rörde på sig. Men inne i stan var det knökfullt med folk på den stora gågatan.



Här på ett torg och gågatan börjar bakom, som ledde ner till Turkiska gränsen. Vi tog aldrig passen med oss så vi gick aldrig in dit.Vill man shoppa så lönar det sig, men sånt sysslar inte vi med...

Så i fredags den 28 tog vi bussen tidigt på morgonen till Agia Napa. Då kom vi så passligt ner till stranden, samtidigt med soluppgången. Verkligen värt att stiga upp så tidigt.



När vi kom fram mötte Clas o Britt-Marie oss, dom bor där över vintern. Så tog vi oss till Boulebanan där en tävling skulle börja och vi fick vara med. Mycket roligt och lärorikt att få se hur andra spelar.
Alla spelade vi 3 matcher i ett 2 mannalag. Dom som vann alla sina matcher fick sedan gå till en final tävling som gick ut på att alla stod på linje och kastade klotet mot ett snöre. Eftersom det var bara 4 som hade gått vidare så lottades 4 pers in och då kom Lennart med!



Tänk sedan att han gick och vann hela tävlingen med dessa kast, höll sig närmast snöret nästan alla sina kast. Ja det var en rolig tävling och även publiken stannade kvar tills allt var klart.



Här är vinnarna, och tänk! Tre ålänningar med, för Britt-Marie på fjärde plats och Clas på åttonde. Sedan blev det mat och umgänge med dem innan vi tog bussen hem på kvällen.


I går lördag hade vi en 'stilla' lördag med mest skidor på datorn. Kunde följa med Ski de Tours och så skidskyttetävlingen på kvällen. I dag har vi bestämt oss för att ta en riktig långpromenad dit vi inte varit förr, till en fiskehamn som ligger några kilometer bort.



Här en dålig bild av vägen vi skall ta i dag, den hamnade i skuggan, Kanske jag får bättre bild idag!
Det enda vi har och passa är skidtävlingar på eftermiddagen.


GOTT NYTT ÅR på ER!!!


Inga kommentarer: