tisdag 7 augusti 2018

En fantastisk vecka på skäret...


Vädret har varit fint, är det för varmt sitter jag inne och en dag fick vi ett riktigt åskväder så husen skallrade här på ön. 15 mm regn blev det bara. Men alltid nåt.

Vår arbetsuppgift denna vecka var att klä om dasset invärtes.



Så här såg det ut före. Skivorna på väggarna börjar ge med sig och den orange färgen gör nästan att man får förstoppning. Fast färgerna från tidigt 70 tal börjar väl komma tillbaka.



Fast nu är det nästan för fint att skita i. Men uppfräschat och lyxigt känns det.



Här Vandrarhemmet i kvällssolen. Som det går att hyra rum i och blir väl mottagen av den trevliga värdinnan Margareta. Ett stenkast från vår stuga.



Trevlig middag i vandrarhemmet hade vi en kväll med en salig blandning av italienare och annat fint folk... Jag stekte sex sikar som jag gjorde benfria och Margareta bjöd på pepparlax så vi var mätta nästa dag också.



Lennart fick en ny fiskar kompis som hade bodarna fulla med nät. Han fick i genäld lite fiskar tips och så visade jag honom hur man får benfri sik. Frun hans fick också några recept på fisk som hon kan ha nytta av här på skäret. Här på bilden med en bamse sik som vi fick i morse och säkert 10 abborrar. Och minst tio mörtar.



Den här trutungen har gått och pipit ynkligt i veckan vi varit här. Ibland kommer mor hans och spyr upp lite mat. Idag fick han 5 strömmingar så nu håller han tyst en stund. Flyga kan han, men bortskämd är han.



Här fick dom andra trutarna mörter som lades ut på stenen i mitten. Så nu sitter dom runt om och är för mätta för att flyga. Måsarna har lämnat ön, för minken åt upp deras ägg och ungar, så det är bara truten kvar nu och svalorna förstås.

Idag är det stora städar och packar dagen för i morgon styr vi kosan hem till vår egen ö ...

Inga kommentarer: