söndag 15 april 2018

Vilken lyx!


Detta är jag inte van med...

Tog oss till Arlanda i morse och klockan 10.00 gick flyget till väders. Tog två timmar så var vi i Wien. Vi flög från +1 grad till+ 23 grader. 

Vi samlades hela det gråa gänget på 37 pers och gick till bussen och efter 30 minuter var vi nere vid 'Den lille Prinsen'. Vi fick inte bära våra väskor ombord, det gjorde personalen!


En sjöman går ombord...


Här är det en vacker skir grönska på träden.

Under tiden väskorna gick till våra hytter bjöds det på pizzabitar och så fick vi göra upp om drycken ombord. 150 €  per person om man vill ha ett dryckespaket, då dricker man vad man vill hela veckan. är man liten i smaken så lönar det sig inte. Vattenflaskor är det bara att hämta också det ingår i  det paketet.



En glad servitör som kommer att betjäna oss denna vecka.



Matsalen ombord, där vi skall inta middagen på kvällarna. Klockan 8 blir det i kväll, först ett informationsmöte när dom norska resenärerna har anlänt. Båten har 42 hytter så vi är cirka 90 pers ombord. 22 stycken personal.



Våran hytt! Så fin och mycket praktisk, har plockat upp alla grejer, finns bra med utrymme. Mitt största problem är att sängarna inte går att skjutas ihop. Har svårt att sova så där långt ifrån mannen. Måste väl träna mer på det...




Kvällens utsikt just nu, ikväll startar resan mot staden Melk. Där skall vi besöka ett kloster och en barockkyrka. Efter lunchen ombord fortsätter vi till Linz, som vi skall besöka följande dag.

Men mer om detta då, nu skall jag bara njuta av Donau och våren...


Inga kommentarer: