tisdag 17 april 2018

Nu har vi besökt Melk





Här var vi på en promenad i staden. men före det besökte vi ett Benediktinerkloster som var enormt,




Här växte Marie Antoniette upp som måste gifta sig med den franska kungen Ludvig, Sedan blev dom halshuggna i franska revolutionen. Så lite intressant var det. Men ett överdåd av  av guld och förmögenheter och ett enormt vackert bibliotek.

På kvällen sedan var det dags för vinprovning.



Alla viner var goda utom rosevinet som inte smakade nåt. Men är ju inte förtjust annars heller i Rose.

På kvällarna är det fyra rätters middag. Först en liten förrätt sedan en soppa så efter det kommer varmrätten som vi får välja dagen före vad vi vill ha av två rätter. Så till slut efterrätten som alltid är en höjdare och kaffe till. 

Efter det blir det baren och efter klockan 22.00 finns det snacks där. Men så länge har vi inte orkat hålla oss uppe än...

Idag kom vi till Linz och Lennart följde med en busstur till ett koncetrationsläger. Fast jag hoppade över det, följde med ett par som vi oftast sitter med och har roligt med in till staden Linz. Där åkte vi ett litet tåg runt staden. Nu väntar jag att Lennart skall komma hem, hoppas han inte är för nedstämd bara efter det besöket.



Här en bild av Centrum.

I morgon skall vi besöka Saltzburg.

Måste berätta om en norrman som är med, han kommer från dom djupa skogarna i  norr. Första kvällen ganska tidigt under informationsmötet så stalp han över några som satt. Trodde han var sjuk, fick reda på att han drack två stora glas med whiskey  och inte var han nykter när han kom heller.
Nå frun fick i säng honom men han missade middagen. Igår på eftermiddagen när vi hade vinprovningen var det samma visa dom fick leda hem honom till hytten. Han blev utan mat igen.

I dag var jag och hämtade ett glas vitt vin i baren före lunchen, så kom han med sitt whiskeyglas i handen och skulle ha påfyllning, ganska så rund under fötterna. Men han har hunnit med att äta lunchen idag. Tror inte han syns till på middagen ikväll heller. Frun får alltid sitta ensam och äta. Synd om henne. Det är ju så att om man köper ett dryckespaket så får man dricka hur mycket som helst. Det där klarar han inte av...

Inga kommentarer: