onsdag 28 mars 2018

En vecka har gått...


och detta har hänt här!

På fredag fick jag uppleva min julklapp från Petra.



Darin! Vilken kille, vilket drag på uppträdandet. Jag bara älskar den där killen. Så liknar mitt barnbarn Conrad på honom också, fast han har jag inte hört sjunga än.


Så på lördag hade vi vår träff, vi gamla arbetskamrater från Birka som försöker se till att träffas. Nu blev den middagen arrangerad av Gunilla och Anki.



Dom bjöd på en delikat middag. Som förrätt gubbröra, eftersom vi var utan gubbar! Som varmrätt  en rätt som vi serverade på Prinsessan på det glada 80 talet.




En laxbit med laxmousse på och gratinerades i ugnen med en himmelskt god sås, så till det morötter tillsammans med purjo, det kommer jag att fixa många gånger, så gott...

Till efterrätt blev det en så god citronpaj med kaffe och Cointreau. Så roligt att vi kan hålla kontakten efter så många år och att vi är några som hållit oss vid liv. Vi tänker ofta och pratar om dom som inte fick chansen att vara med nu.

Men dagen efter på söndag, då jagade mannen upp mej för nu skulle det eldas och avverkas alar nere vid sjön. Bara att bita ihop och starta brasan ordentligt med torrt virke, för kvistar är skitsvåra att få eld på denna tid.



Fick även hämta lite till att få ordentlig fyr på brasan men till slut lyckades det.



På måndagen blev det inte mycket gjort. Kall natt minus 12 grader och kall nordan på dagen.

På tisdagen drog vi igång igen, för då hade det mojnat kallt ännu men solen värmde mellan snöbyarna.



Då kom kompisen Snurran ut och hjälpte till. Hade även korv med, så det blev årets första grillning. Det var riktigt gott så nog skall vi se till att våren kommer hit igen, fast i natt var det minus 12 grader igen.



Idag jobbade vi på vedbacken, kapade och klyvde ved så vi fick en häck full. Så här sitter mannen med sitt vårjobb bakom sig eller skall vi säga framför sig.

Så till sist bjuder jag på min utsikt där jag sitter och bloggar.



Kollar att så småningom kommer nog isen att ge med sig. Ett gammalt ordspråk säger att när kråkan går på isen är det öppet vatten om två veckor men i år stämmer det knappast med dessa kalla nätter. Tippar på 18 april jag...

Inga kommentarer: