torsdag 18 maj 2017

Jag lever än...


Vad som hänt sista veckan får ni höra nu!

Fiskat har vi gjort efter att nordan gick hem. Det är dåligt med fisk i sjön just nu.

Fått nån gös mycket strömming och några äckliga gäddor. Jag kan inte lossa dom och kasta tillbaka dem, för dom är riktiga rovdjur. Tänk dom äter allt dom kommer över som fågelungar och ormar! Är det en stor gädda måste han äta ungefär vad han väger. Tänk, det tror jag gör också... Så får vi nån ger vi bort dem till gädd-älskare eller lägger ut dem till åtelmat, dom brukar alltid försvinna.


Den här gäddan vägde 5 kg och den blev människoföda.


Så blev det en lugn fin dag och då passade vi på att elda ris och mannen spände på några alar, som han tog ner. Finns gott om dom och växer upp snabbt gör dom så det är bara att kämpa på och hålla efter.


 I går började Eckerö Linjens senior cup. Två dagars tävling i boule. Det kommer massor med gäng från Uppsala och Roslagen hit och tävlar. Så i går var det två omgångar i fuktig väderlek. Det gick så där för oss. Men vi räknar oss inte som några bouleproffs heller. Vi är bara glada och få delta och träffa andra över gränserna.




Idag var vi taggade men inte hjälpte det så mycket. Mer träning och jävlar anamma kanske behövs.


I morgon fyller denna kille 22 år. Conrad Lennart Eugen Tötterman. Vart tar åren vägen? Ett av mina sex barnbarn. Nämligen den fjärde i ordningen...

Inga kommentarer: