måndag 13 mars 2017

Han gick i fällan!


I går kväll mellan 7 och 10 slog fällan fast om honom. Han blev vettskrämd när jag kom och tittade på honom, lugnade ner sig sedan. Där fick han sitta tills klockan sju i morse. Då kom en från 'katthjälpen' och hämtade honom. Han höll sig lugn när vi bar ut buren till bilen.

Så tog veterinären över, Hon hittade loppor och löss och även bandmask, hur hon kunde se det undrar jag? Han fick medicin mot det och även en spruta för kattpest. Så borstade dom igen honom och klippte bort tovorna. Han är ju så långhårig. Dom gissade på en ålder mellan 3 till 5 år. Så vägde han över 5 kg. Så han var ju inte mager!


Här har han kommit hem och vi fick in han i en utställningsbur. Där skulle han sitta och vila upp sig och äta lite medan jag var och spelade boule. När jag kom hem skulle jag gå och prata lite med honom och släppa ut honom. Men det hade han fixat själv! Upptäckte att grinden var nog lite lätt att forcera, efter lite puffar. Maten åt han upp i alla fall. Innan han rymde fältet.

Nu undrar jag om han vågar återvända? Vi skall testa med åtelkameran i natt och se om han kommer tillbaka.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tur att ni/de fick honom i fällan. Skulle de inte kastrera honom, eller gjorde de det? Märks att han fått mat av dig, han ser ju inte mager ut i alla fall /Helena

mommo sa...

Ja han blev kastrerad, det var det viktigaste. Dom kollar alltid upp hur dom mår och åtgärdar vissa problem. Men kryper han in i sitt gömställe och slickar sina sår nu så hoppas jag att inte lopporna vill gå på honom när han har Stronghold på sig.