söndag 13 mars 2016

Kroppkakor!


Det har vi fixat nu. Det tar en enorm tid att få ihop lite fläsk och potatis. I går satt mannen och skalade 5 kg potatis och jag finhackade 1 kg rimmat sidfläsk, 3 lökar och så stötte jag kryddpeppar som allt blandades i hop.

Så idag finrev vi den råa potatisen. Underlättar mycket när man har en kroppkaksrivskiva som jag kan sätta i hushållsassistenten. Sedan skall allt vatten kramas ur potatisen som sedan blandas med 400 gr kokt riven potatis till en jämn smet.




 Här stoppar jag fyllningen i dem och formar till dem.


Så har jag kokat upp saltat vatten i en 15 liters kastrull. Så skall dom i och då sjunker dom till botten.


Så efter knapp timme börjar dom flyta upp, så när dom börjar sjunka igen så är dom klara.


Inte är dom vackra och dom kanske blev lite för stora denna gång. Men det är inte så ofta man vill laga dessa grova kroppkakor. Men mannen älskar dom och nu har han börjat hjälpa till också så då underlättar det. Så är dom ännu godare när man delar på dem och steker upp dom dagen efter...

Men nu får jag vila lite med matlagningen för i morgon är det fastedag och på tisdag har vi kryssat till Helsingfors. Så kryssar vi till Stockholm på onsdagen och så till slut hem till natten. 
Mannen fick ju kryssningsbiljetter som gåva i avsked när han gick i pension, så vi måste bara passa på och glida runt o kryssa och besöka våra huvudstäder.

Inga kommentarer: