måndag 2 februari 2015

Vardag igen...


 Nu får man sköta maten, eldandet och städandet igen. Men det är nog så skönt att få komma hem efter en liten tur bort. Nu har det kommit ner blötsnö i massor men i natt kröp det under nollan så det blev lite vackrare ute när snön får ligga kvar. Skulle gärna ha minus 4 grader och lagom med snö i februari.


För första gången nu denna vinter fick Lennart fara ut och brumma runt med traktorn och prova sina snögrejer som frontskopa och schacktblad.  Känns ganska skönt att ha han hemma när snön kommer och i synnerhet när den är tung, som nu. Räcker bra för mej att sopa av trappan.

I höst tog jag till vara alla vinteräpplen som jag plockade ner i en låda med tidningspapper i mellan efter alla konstens regler. Lagt ut av dem till rådjuren men dom har knappt ätit dem. Nu när dom har ruttnat och vi tömde ut lådan på åkern, då smakar det!  Så dom vill tydligen ha ruttna äpplen, kanske det blir en bra jäsning i magen och en skön yrsel för dem.

Sedan lägger jag ut en skopa renfoder varje eftermiddag i skottkärran. Det är en grupp på fem rådjur som kommer vid fyratiden. Oftast ligger skottkärran omkull på morgonen så det måste gå lite livat till på natten. Men dom får nöja sig med en skopa för dom måste orka springa också...

Så fick jag ett vykort av Casandra idag från Nya Zeeland. Där hon vistas en månad. Åker buss runt hela ön och bor i tält. Där tar hon glädjeskutt, hoppar nåt som påminner om bungyjump fast med fötterna före, paddlar i gummiflotte ner för floderna, rider häst, cyklar och klappar får. Så påstår hon att hon skall hoppa fallskärm också!!! Så det är nog hennes livs resa hon gör. Men hoppas hon vill stanna hemma sedan...

Inga kommentarer: