torsdag 15 maj 2014

Nu är det slut på båtlivet...

 Efter 32 år!

På tisdagskväll körde han in båten till stan.
Då passade jag på att föreviga den sista gången genom Lemströms kanal.

TÄNK! När vi körde Europas kanaler då bodde vi i den i 3,5 månader med två hundar och det gick bra.
 Han har haft ett ordentligt pysslande innan allt blev klart och fungerade som det skall. Vi ville leverera båten i ett gott skick.

Sedan skulle vädret vara passligt att ta sig över Ålands hav också.

Därför körde han först in till staden och tankade upp den. Så på onsdag morgon så startade han vid sjutiden. Sune kom med som sällskap.

 Vädret var fint på vår sida, så han kunde köra första timmen i ca 17 knop, men närmare svenska sidan så började det blåsa mer och mer.

Jag tog Rosella och satt hur bekvämt som helst.
När Rosella kom ifatt dem så var jag och zoomade in dem.

Dom hade det ordentligt gropigt nästan ända fram till Kapellskär. Jag körde till Furusund för att möta upp dem. När jag kom dit så låg dom så vackert i gästhamnen. Den nya ägaren kom också dit i samma veva, dom bjöd på kaffe och sedan var det dags för överlåtelsen.
När vi kom hem på kvällen kom det ett mail från honom att allt hade gått bra att köra hem båten till sin nya hemhamn som ligger i Södertälje.

Hoppas han får några fina år med båten som vi har haft. Men att ha både hus, stuga och båt hinner man inte med. För det är ett pysslande varje höst att få den i och ur vattnet.

När vi nu tänker skaffa husbil borde det bli lättare, för med den kan vi ta oss upp till stugan där vi skall mest tillbringa somrarna och på våren och hösten kan man fara runt med den, oberoende hur mycket det blåser.

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj,vilka bilder. Hoppas den får bra, med ny ägare.B.G.