tisdag 31 augusti 2021

Nu rullar vi fram i sakta mak...

 Söndag tog vi Eckerölinjen till Grisslehamn och så körde vi till Gysinge som planerat.



Ett gammalt brukssamhälle som nu PRO har mycket program med folkhögskola bl.a.



Åländska flaggan var hissad också.
Följande dag körde vi på 'tidernas väg' genom många vackra ställen. Ibland fick jag stopp på mannen att jag fick fota nåt längs med vägen.


Fanns många gamla milstenar på vägen. Så man kände historiens vingslag.


Så fanns det även nutida monument också.


Vi tog oss dag två till Järvsö. Campingen vi stod på så låg tvärs över vägen där Lill-Babs hade sitt cafe en gång i tiden. Nu var det nerlagt.



 Minnena av henne börjar blekna i bygden.


Idag har vi kört till Orsa. Då körde vi genom stora skogar, med lite bebyggelse. Fast ett tu tre dök det upp ett ställe vi bara måste stanna vid och köpa glass.



Noppikoski! Måste absolut var ett namn från den tiden finnarna hade sin kolmilor i dom svenska skogarna. Och svenskarna stod och gapade när dom såg att det första finnarna byggde upp till sig var en bastu!



Nu står vi här i Orsa vid Siljans strand. Varför vi valde Orsa är det så att vi har varit i Mora, Rättvik och Leksand. Så nu valde vi så här. I morgon skall vi ta oss till Smedjebacken och sedan kolla lite runt Strömsholmskanal på väg hemåt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad roligt att få se bilder från resan, har aldrig rest runt i Sverige men det borde man ju verkligen göra , finns många fina platser /Helena