lördag 24 juli 2021

Hej från Kalmar...

 Nu har vi blivit bortskämda i flera dagar, bara att sätta sig till dukat bord. Först gjorde vi stopp vid Snatra brygga i Karlholmsbruk. Där blev vi bjudna på torskrygg av dessa två




Sedan körde vi upp till Stenö utanför Söderhamn och gick vakt i båthamnen där vi har vår båt som vi tar oss ut till ön med. Men denna gång for vi inte ut utan fortsatte ner till Stockholm. Till barnbarnet Casandra med sin kille Patrik som vi träffade för första gången.



Dom grillade hamburgare till oss och så blev det kortspel lite för länge för oss gamlingar, men har man roligt går tiden för fort! Sedan fortsatte vi mot Strängnäs där en kusin till mej har bosatt sig.



Där blev det grillade korvar i olika valörer av olika sorts svin också som vildsvinnskorv och osv.

Sov över i husbilen på deras gård och dagen efter startade vi mot Oskarshamn,



Där blev det en annan variant av grillade hamburgare och korv men mannens kusingäng.

Dagen där på blev det utfärd till Blå Jungfrun.



Här sitter vi två som inte kunde ta oss fram i 2 timmar på svåra stigar, vi hade det skönt i skuggan. Jag var glad jag kom av och i båten som bara satte stäven mot klipporna och så hopp iland,,.



Här är det hurtiga sällskapet samlat inför hemfärd, båten som kommer i bakgrunden åkte vi med,



Igår besökte Norra Öland och deras förfäders gravar och satte dit blommor och sedan var vi till Solliden. Där var det mycket sluttande väg ner och så långa promenader som jag inte klarade av. Hade fullt sjå att ta mig upp igen. Men hurtbullarna sprang runt där.


Idag har vi besökt Södra Öland och Långe Jan



Innan vi åkte från Öland åt vi jäkligt goda kroppkakor. Vi köpte med några som vi kan steka upp i husbilen sedan åt oss.




För nu ikväll skall vi ut och smörja kråset igen med en avskedsmiddag för i morgon skiljs våra vägar. Då fortsätter vi till Karlskrona och Polen..



2 kommentarer:

Uppsalaewa sa...

Härlig resa och så roligt att du orkar med alla "strapatser". Ha en fortsatt trevlig resa.

mommo sa...

Tack du uppsalaeva, det är bra träning när man måste. Annars kanske man blir för lat. Hur har du hittat mej då ???