torsdag 12 december 2019

Lite bilder från Öturen...



Här är vår guide, en trevlig kille från Kap Verde. Berättade mycket om människorna på ön. Han var mycket kunnig. Skulle alltid hjälpa mej ur bussen, eftersom jag hade mina stavar med. Fick även åka ner till saltgruvan med en mindre buss medan alla andra fick gå.



Här vår fotograf som följde med och fotade oss. Sedan fick vi köpa en film, för 25 €. Som skickas hem till oss via e-post. Det är väl den nya stilen det.



Bland annat besökte vi en grotta som kallas Blå ögat, nu var det inte så blått eftersom det var soldis där. Lennart gick dit men jag sparade på mina ben.



Så passerade vi stor kåkstad där massor med människor bodde i sådana här kojor. fanns varken el eller vatten där. Det var inget kul att se. Sedan visade dom andra sidan av stan där dom bättre bodde och där såg det bra ut, såklart.



Här är vi vid saltgruvan, som nog låg mycket under havsnivån. Här var det många som tog ett saltigt bad. För man skulle bli 10 år yngre efter det. Grotta och grotta kan man undra, men man körde genom en tunnel i berget för att komma dit.



Så skjutsade dom oss till ett utkik och skulle visa oss den vackra utsikten. Kunde inte säga att vackrare har man sett. Men för dom var den väl vacker.




Idag har vi strövat runt på beachen och kollat på finare hotell, bland annat där Björn Borg bodde innan han köpte hus i staden här. Guiden visade oss vilket område han köpte huset.




Så satt vi på en finare ställe och tog en drink och brände lite pängar.


Vi skulle ta nåt enkelt på dan så vi orkar med nåt gott ikväll, så det blev en Brucetta, men nu börjar det suga i magen, få se vad det blir ikväll. Är lite sugen på Hummer, det verkar som dom flesta restauranger har det här.




Inga kommentarer: