onsdag 18 december 2019

Hemma igen i regnet...


Jag som hade beslutat mej för att fortsätta med promenaderna, för mitt knä blev nog lite stärkt av vårt promenerande där nere. Men rätta kläderna på och ut och gå bara Inger...


Fredag kväll där nere var vi på en Kap Verde afton som Ving ordnade. Det var väl så där, allt var över på 2,5 h. och lite snålt tilltaget.  Grillad kyckling, gris och fisk fick man och grönsaker, 2 glas vin per person och en fem minuters eldshow detta för 45 € per person.





Man träffade lite andra personer där som bodde på andra hotell så det blev ju lite variation i alla fall. Dom som bodde på hotell utanför staden och hade all inclusive var inte så nöjda, fanns inte mycket att göra där ute på landet. Så vi hade det bättre inne i stan. Det gick ju aldrig några bussar att åka med heller, utan det var taxi som gällde.

På söndag tog vi oss hem, nöjda med en veckas vistelse där. Flyget som kom ner med det nya gänget tog 8 timmar och när vi flög hem tog det bara 6,15 h, så det var bra medvind.
Men sedan började det krackla, för när jag bet i frallan vi fick till maten så gick en framtand av vid roten. Fick vara glad att det hände på väg hem. 
Så kom vi till hotellet vid 2 tiden på natten och vi skulle få sova några timmar då fick jag en ordentlig diarre, så då blev jag sittandes på toan. Nåja, följande dag tog vi Rosella hem och ringde min tandläkare men hon hade inte tider och skulle resa bort på onsdag. Så det blev jouren igen. 

Nu har mina tänder krånglat sedan midsommar 5 ggr varav 4 ggr till jouren. Får väl se det positiva i det att jag kommit upp i taket med min högkostnadsskydd så det har blivit billigt i alla fall. Fast nu måste jag ta i det där med mina tänder, se om det finns något att fixa till dem med.

Det där med magen är nog något vi fick där nere för Mannen är inte bra han heller och än har jag känningar. 
Lite positivt finns det är att mitt knä känns mycket bättre, kan svänga mej i sängen på nätterna utan smärta nu, även resten av kroppens leder mår lite bättre. Hoppas det håller i sig.

Nu är det bara att ladda inför jul, men känns så skönt att vi inom familjen kommer att minska på julklappsköpet. Vi firar jul här hemma och barn och barnbarn som kommer får ha en julklapp med sig var av ett värde av ca 10 €. så sätter vi dom i en säck och så delas dom ut slumpmässigt. Är det nån sen som vill ge mera än det så får dom ta det hemmavid.

Alla utom August är ju vuxna och har allt dom behöver. Så lilla August endast 11 år måste väl få nåt annat förstås. Fast det är svårt för han har nog det mesta han också...

Här kommer några juliga bilder från flygplatsen på Kap Verde, tror dom pyntar på mer än vad vi gör här hemma.






Så alla ni ha en bra vecka nu inför julafton och stressa lugnt...


1 kommentar:

Libra sa...

Ja det är både dyrt och jobbigt att gå till tandläkare. Men ibland måste man ändå. Och visst är det väl typiskt att man så ofta blir magsjuk efter att man varit i varmare länder. Men roligt att få se och uppleva något annorlunda. Välkommen hem igen. Ha en skön helg nu innan Julen är här.
Kram Carina