måndag 27 maj 2019

Till stugan fram och åter...


På fredag drog vi upp till Söderhamn, så gjorde vi båten klar för sjösättning och då kom Svempa och Louise till undsättning med dragkroken, som vi fick lämna hemma. Opeln fick läckage i ett kylvattenrör som måste bytas.

Så trodde vi att vi hade läckage på acen i husbilen så den var in och provtrycktes men inget läckage där. Men vi undrar vart vätskan tagit vägen för dom fyllde på hälften av vad som skall finnas. Fast där hittade dom ett hål på en bälg som sitter vid däcket, så i morgon skall den bytas. Bara en massa skruvjobb just nu. Tur att mannen märkte att det kom fett ut där. Så är det bekymret mindre när vi drar söderut. Fast det lär väl komma nya problem, misstänker jag. Fast då tar vi dem då.

Vädret var inte det bästa när vi var upp men vi fick stugan öppnad och lite frisk havsluft.

Dom enda foton jag tog där uppe var av alla måsbon som byggs runt stugorna när ingen är där, Sedan när äggen är lagda då kommer vi ut och springer runt och stör dem. Och till slut brukar minken ta dom flesta äggen.

I fjol tror jag såg bara två ungar som klarade sig, till sensommaren i alla fall. Naturen är grym när man kommer så nära inpå dem och ser eländet.

Så nu bjuder jag på lite måsbilder.


















Inga kommentarer: