onsdag 28 december 2016

Nu är julen slut, slut, slut...


Vi är hemma igen.
 Var riktigt trevligt men ångesten kom ju smygande, för mycket att äta, fast man ändå försökte välja.
 Julbordet var ingen höjdare. Det var ju bra det... Men trerättersmiddagarna var riktigt bra!

Första dagen var vi ut och gjorde stan och det tog inte lång stund innan jag nådde målet!


Så på kvällen var det julbordet. Vi satt alltid på samma plats. Hade väl inte några alerta bordskamrater. två göteborgare satt vi bredvid. Kvinnan var pratsam och glad men mannen var en sur sak. Tur att man inte behövde umgås med honom... Vi åt och höll tyst.

På juldagsmorgonen sov dom som tur var! Vi var uppe lite efter 05.00 och gick ut och fick varsin fackla. Vi var säkert ett sextiotal personer som sedan tågade till kyrkan ca 100 meter bort. Borde ha fått tåga lite längre för det var så vackert och fin stämning.


 Så kom vi in i den vackra kyrka och det spelades fiolmusik av några spelmän vid ingång och utgång. Prästen var förkyld, han hoppades att Gud skulle hjälpa honom med hostan under predikan och det lyckades han.


 Så när julevangeliet skulle läsas, så lästes det av en invandrare på persiska, sedan varvades det med svenska och dalmål. Det var ju lite annorlunda.. Så blev det uttåg av fiolmusik igen. Fast jag såg inte Kalle Moraeus!

Efter frukost så tog vi oss en bilfärd först till Orsa, och inte såg jag han där heller. Så fortsatte vi till Älvdalen. Där sökte vi på GPS en efter Carl Philip och Sofias bänk som dom fick som bröllopsgåva av kommunen. Vi hittade berget, att ta sig dit var svårare för mej. En liten upptrampad ojämn skogsstig på 1 km. Så vi svängde ganska snabbt. Min fot klarade inte av den ojämna stigen. Vi får ta den sommartid nån gång om vi har vägarna förbi.


 Så nu skall vi fundera ut var vi skall fira julen nästa år. För ett nytt ställe och ett nytt äventyr måste det bli.




1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter skönt att få sitta och bli uppassad. Finns många fina ställen att besöka. Har många bekanta som varit till nåt ställe som heter Hooks herrgård, de har alla varit nöjda. Trist att hamna vid samma bord som surkarten, kanske skulle vara roligare om man är flera vid bordet/ Helena