fredag 11 november 2016

Händelserik vecka!


Ute i världen...

Fanns inte i min fantasi att Trumph skulle vinna valet. Men tänk så gick det och amerikanarna får väl skylla sig själva. Något världskrig tror jag inte han vågar starta. Han kommer nog att bli ganska spak nu. Kanske det är bara ett bra munläder på honom. Dom som skriker högst brukar inte vara så handlingskraftiga.

En förändring i världen tror jag det blir, nu får alla länder börja hålla koll på alla partier som är mot främlingar så dom inte får för mycket makt. Men jag är ju inte så insatt i politiken och inte vill jag bli det heller efter det här, när inte folk kan rösta som jag vill ;-).

Men en sak är säker, så bra president som Obama varit får dom aldrig mera...

Så till det svenska snökaoset!

Det här är min åsikt!!! Att jag tycker att dom flesta bilförare skulle tänkt till innan dom gav sig ut på vägarna. Vi får hoppas dom gör det nästa gång. Sen gnäller dom på snöröjarna, det är fel för hur i alla fridens dar skulle dom kunna få bort så mycket snö på en gång? När det inte finns plats att sätta det nånstans och bilar i vägen överallt. Nu hörde jag på radion att dom gnäller igen, för att dom flyttar på bilar, men det måste dom väl för att få bort snön!

Vi hade tur som slapp det ymniga snöfallet.

 Jag har tur som får ha mannen hemma och hålla snöfritt runt trappan. Minns nog tiden när han jobbade och var borta en hel vecka och jag fick slåss med snön med sjukt knä och ond axel. En gång snöade jag in så jag kunde inte hämta hem han när han skulle komma på ledigt. Så syrran hämtade honom och satte av honom där det var plogat så fick han komma plumsandes upp till knäna  med lågskor på, den synen glömmer jag aldrig.

Så blev det så kallt här i en vecka och isen lade sig och svanarna fattade inte att dom skulle ta sig bort. Så i två dagar gick jag och oroade mig för två svanungar som satt fast i isen.


Han här satt fast hela dagen och vi försökte ta oss ut med båten. Men isen var för tjock det gick inte att komma fram. Men till slut innan det mörknade kom ett svanpar och ställde sig bredvid honom.


Efter det kom han loss och kunde ta sig till den lilla plätt med öppet vatten som svanarna simmade runt i. Och där är dom än. Ibland tar dom sig en flygtur med så är dom tillbaka igen. Tänk dom som kunde flyga iväg till varmare breddgrader än att ligga i denna lilla vik. Räknar till att dom är över 40 stycken ibland. maten kan väl inte räcka till. Och så skiter dom ner hela viken också.. Ni ser några svart klumpar på isen dom är ju inte direkt små...

Nå nu får jag sluta gnälla för den här gången. I morgon  kväll skall vi göra nåt ovanligare! Vi skall kryssa fram o åter till Kapellskär på Rosella. Lennart vann ju en musiktävling där i september och fick som pris två smörgåsbordbiljetter plus resebiljetter så nu skall vi fara och smörja kråset. Så tar vi kattvakten med för hon behöver komma ut och lufta sig lite.

Trevlig helg på ER.

Inga kommentarer: