torsdag 14 juli 2016

In i vildmarken ett tag...


 Måste bara bjuda på ett sista berg från Lofoten.


Så en bild från den proppfulla campingen där dom flesta stod och avvaktade att följa med färjan över till Bodö.

Solen var uppe hela natten. Vi trodde att vi skulle ta färjan som gick 11.00 följande dag. Så dom sade till oss att vara ute i god tid, för få chans att följa med. Lennart vakande med ett ryck halv sex och körde iväg till hamnen. Han tänkte verkligen vara ute i god tid. 
När vi kom ner var hela hamnen full med bilar och morgonfärjan skulle gå vid 06.00. Vi fick plats på den och det var den snabbaste turen på 3 timmar. Så vips var vi i Bodö!


Så passerade vi Polcirkelcentret i Norge som var välbesökt av husbilar.


Så den obligatoriska fotot vid vid deras monument. Gjord av så vacker natursten.


Så tog vi oss lite norr om Tärnaby där vi fick sällskap av dessa tre stela damer som kallades 'Rast' Sedan kom det några till bilar dit.


Följande dag tog vi oss mot Vilhelmina för där började Vildmarksvägen. Första stoppet blev vid trappstegsforsen.


Andra stoppet blev till en samisk kyrkby. Men det var inget att se. Bara några gamla hus och en liten kyrka med en begravningsplats. Jag hade hoppats på lite jojkande samer och lite renar att få klappa. Hade verkligen otur på renfronten. Ändå varnade dom för stor renfara. Såg någon snygging i ett dike men det gick ju inte att stanna för det var bilar bakom när sånt hände.


Så passerade vi Klimpfjäll som bestod av några rangliga hus och mycket ostädat runt om där. Spår av deras slalombanor såg man. Gästerna kommer väl på vintern och då göms väl allt bråte under snön.

Här är vi på väg upp till Stekenjokk där vi fricampade bland flera husbilar, vi stod lite kors o tvärs däruppe och mygg så förbenat så jag satt inne i bilen hela kvällen.

 Idag besökte vi Hällingsåfallet. Lär vara Nordeuropas högsta vattenfall. Det var mäktigt. Låg lite avsides med dåliga vägar dit men helt klart besöket.



Dom som tycker om att vandra skall nog söka sig dit. Fina vandringsleder runt denna ravin. . 

Nu står vi på Rätans camping en fin plats med sjön nedanför. Söder om Östersund. Nu skall jag gå och bjuda mannen på Skumpa och jordgubbar för vi skall fira att det är 40 år sedan denna månad som vi träffades.

Inga kommentarer: