tisdag 30 juni 2015

Tisdag och värmen har anlänt...


Nu är vi Dalsland. Här har vi varit tre gånger tidigare med båten och slussat både upp och ner.


 Först tog vi oss en cykeltur på ca 5 km. Mer blev det inte för sedan skulle det ha blivit backe upp och backe upp. Men vi hittade en bra slinga längs med sjön.

Efter det gick vi till slussen och skulle kolla lite båtar också. Lite svårt att släppa det livet kanske. Eller om det är så skönt nu med bilen, så vi vill se på dom som är lite låsta i kanalerna.


Här slussades en liten passagerarbåt ner i Håverud. Vi kan i alla fall konstatera ett båtlivet har minskat sedan vår tid. Och säkert är att husbilarna har ökat. Vi träffade en Västerviksbo idag som kom till oss och ville få lite tips. Undrade var vi kommit ifrån? Våra vägar korsades så vi fick några bra tips på vår fortsatta resa i morgon. För nu har jag bestämt att vi skall upp till Dalarna och köra Siljan runt innan vi far hem. Han fick väl inte direkt så många tips av oss för han skulle ta en annan väg hemåt.

Nu står vi på en fin plats nere vid vattnet och slussen, vi är ca 20 husbilar här, men ingen trängsel här. Solen har börjat skina riktigt ordentligt nu och man känner att värmen har kommit. Tur att man har Ac om det blir för varmt...

Inga kommentarer: