tisdag 23 juni 2015

Midsommarveckan.


Måsen som hade bo på kajen hade fått tre ungar. Men efter midsommarnatten var det bara två kvar. Och innan vi for hoppade dom i och simmade mot land och efter det syntes dom inte till. Så kanske något gick på tok. Skall nog spana efter dem när jag kommer tillbaka.


Här är min gamla diskbänk som jag stått och diskat i plastbaljor och endast en sophink rymdes i skåpet under och en del annat bråte som låg längst in.


Så här fint blev det till midsommar. Nu har jag en diskho och ett sopskåp som ryms mycket i. Att bära in vatten är en självklarhet där och det kommer det nog att vara också en lång lång tid framöver.



På midsommaraftonens förmiddag hoppade tre kvinnor och en ung kille i vattnet. Det lär ha varit +11 grader. En annan fick i gång sina endorfiner bara att titta på!



Med det här glada gänget åt man och drack sig genom midsommar i två dagar. Först sillunch vid två med på tok för mycket mat. Så kaffe och tårta på det, sedan stångresning. Efter det var det korvgrillning hos oss på bryggan. Så tillbaka till stången och tullstugan med kaffe, tårta och allsång på det. Lördagen hejdade vi oss lite och tog bara grillning av finare varor hos Svempa med familj. Uppehåll hade vi på fredagen men på lördagen skvättade det lite nu och då på dagen. Till kvällen blev det fint. För att inte tala om vad soligt och fint vi hade på söndagen, den stora hemresedagen men vi var kvar till måndagen.



Så till sist ännu en mås, som ligger kvar på sina tre ägg. Boet byggt i en stege som ligger uppdragen vid ett båthus. Det blir ju så när måsarna bygger sina bon innan stugägarna hinner ut.




Inga kommentarer: