tisdag 27 september 2022

Roligt att vara hemma igen...

 Lika roligt var det att fara iväg med husbilen. En trevlig resa hade vi och allt gick bra.

Nu skall jag fortsätta med mina sagofigurer där jag slutade igår.

I Tendelburg hittade vi Rapunzel och hennes torn






Här ser ni hur lång hennes fläta var som häxan och också prinsen klättrade upp på. När man läser deras sagor är dom verkligen grymma. Dagens sagor är lena som honung...


Inte så långt bort låg Törnrosa slottet. Där var det inte mycket mer än att vandra runt och genom deras trädgård. Då kom jag att minnas när jag var ca 8-9 år och från skolan fick vi komma på teater på stadshuset och se just Törnrosa. Dessa scener sitter som klistrade på näthinnan. Man hade ju inte sett tv eller film förrr, så det var en upplevelse för mej. Detta slott låg i en by som hette Sababurg.

Så sökte vi upp en by som heter Bergfrihet och där mötte vi Snövit och dvärgarna.




Men dom hade inte tid med oss för dom var på väg till gruvan, hej hå vi till vår gruva går.




Följande dag tog vi oss till Alfeld. Där skulle Rödluvan och vargen finnas. Vi tog oss upp till stan, men regnet öste ner. Här hade det varit fint och gått runt och tittat på alla vackra hus.


Här ser ni en folktom stad, vi som hade tänkt tillbringa stan tills det blev matdags, Mest stod vi och tog skydd för regnet. Inte en skymt av Rödluvan och vargen.


Och stirrade på deras pyntade fönster. Till slut tog vi in på första bästa restaurang och där var det fint, jag åt gnocci med gorgonzola och Lennart nån annan pasta. 


Det var så mycket mat så servitören erbjöd oss doggybag, så då var middagen klar tills följande dag. Den dagen hände inte så mycket regnet höll oss sällskap igen. Vi körde till en stad som hette Braunsweig. Dör stod vi på en ställplats vid ett stort badhus. Där fick man använda toaletter och duschar .allt kostade 13 €inklusive el. Dom är lite mer gästvänliga med husbilar inne i städerna än hemma i Mariehamn.

Tisdag 20 september tar vi oss upp till Lünenburg, när vi kom dit kände vi igen oss när vi kom upp på stan och jag fick se husen som jag fotade förra gången vi var här.


Många fina hus här också. Men sedan på kvällen kände jag mig sjuk med hosta ont i halsen och feber. Skivade en rå gullök med hett vatten på som fick stå och dofta i husbilen, så in med några panadol och gurgla i vodka. Så bestämde jag mig för att stanna i sängen...
När jag steg upp på morgonen fick jag ett jäkla näsblod. Vilade en stund och tog nya tag. När vi sedan styrde kosan mot Lübeck kom nästa näsblod, inte lika kraftigt.
Jag som hade tänkt göra staden, blev liggandes i sängen hela dan. Följande dag torsdag kändes allt bättre och vi fortsatte mot Puttgarden, där några pirater väntade på oss på vägen till Bordershopen.




Sedan hände väl det inte så mycket mer, vi stannade en natt i Saksköping över natten och tog varsitt smörrebröd till middag.


Följande dag över bron och så tog oss till Falkenberg och deras gästhamn.



Och där blev det regn igen till natten.



Till Ullared far jag inte frivilligt!!! Fast det låg så nära... Så tog vi oss till Borensberg på lördag. Nu börjar hemlängtan sätta till. Men vi måste vara kvar i Sverige till måndag morgon för då fick Lennart hämta ut sitt nya ID kort han beställde innan vi for.
På måndag kväll kom vi hem och då var det dags att börja elda i pannan och köksspisen för att få upp värman i huset.
Nu är allt tillbaka till det normala för nu ligger nätet i sjön och skall bli spännande vad det bli i morgon.
 




Inga kommentarer: