onsdag 8 juni 2022

Lite fågelliv...

 

Nu händer det mycket på fågelfronten hos mej.

Ett övergivet blåmesbo med 8 ägg som vi måste städa bort. Kameran har visat att dom ligger orörda. Så har jag en svartvitflugsnappare i en holk, hoppas att hanen hjälper henne ser han inte ofta att han kommer med mat till henne. Dom brukar ha flera fruar och det är bara en han hjälper till med ungarna. Så då hinner inte den ensamma frun med att mata ungarna. Vi får se hur det går för där har vi en kamera också men bilden blev lite dålig.

I den här holken är det livat.



Nio blåmesungar som kommer att lämna holken om någon dag. Den sitter ovanför garaget så man hör ljudet av dem också.




Nu testar jag med att lägga upp en filmsnutt av tranorna när dom kom och tittade in genom fönstret. Vet inte om ni kommer att se nåt???

Dom dansade en lite tur men den fick jag inte med. Så nu var den ensamma tranan inte ensam längre. Misstänker att mårdhundarna har tagit unge eller ägg av dem. Annars brukar dom ha några ungar i släptåg den här tiden. Fast man brukar också se att dom försvinner efterhand. Något år har dom lyckats få nån unge att växa upp.

Dom är ett riktigt fanskap dom där mårdhundarna, äter upp alla fågelägg och ungar som markhäckande fåglar har.




Dom är så vackra och ståtliga fåglar.


Nu skall vi börja fira i många dagar framåt. Åland firar sitt 100 års jubileum i självstyre. Så i morgon kommer presidentparet hit och Även Kungen och Drottningen och lite annat löst folk. Tänker inte fara runt för att se en glimt av dem. Tidningarna är säkert fulla med bilder sedan.

 Mitt firande börjar med boulespel idag och sedan middag hos två 'gamla' arbetskamrater så det blir att smörja kråset ikväll...


Inga kommentarer: