torsdag 17 december 2020

Nu ökar det på sig här...

 med Coronan, nu har vi kommit upp i 64 fall här på Åland och många har blivit satta i karantän.

 Tänk så smart av två som for till Helsingfors på begravning och en jobbade på skola och den andra på dagis!!! Dom hade väl kunnat deltagit i begravningen digitalt som det mesta sker nu. 

Nåja, dagisavdelningen blev stängd och över 80 i karantän, och nu ökar det på sig i den smittkedjan...

Så finns det två stycken som dom inte kan säga var det kommer ifrån, så då heter det samhällssmitta. Så nu skall vi alla bära munskydd när vi far och handlar och rör oss där det är trångt. Det är bara att lyda om vi skall få ordning på det.

 Det är vad jag vet i dagsläge, vissa har inte förstått att man kanske skall hålla sig hemma på Åland. Så kommer julen med alla skolungdomar som skall hem och många andra med. Undrar hur det kommer att se ut i januari?


Vi försöker hålla oss hemma så mycket som möjligt och så går vi ut och river i gamla huset, så då känner vi att vi gör nytta dom få timmar det är lite dagsljus.



Här river han taket i köket, och jag försöker assistera och bära undan bräderna.



Här ovanför kommer gamla taket fram som är byggt 1912, och här har det stått en kakelugn som rivits bort. Här uppe kom det ner massor med råttskit så här har dom levt loppan.



Dom här takbräderna kapar vi i bitar och eldar upp i pannan så vi har mycket varmt i huset, det är mycket jag påtar in där.



Här ligger en hel hög och väntas på att tas in i pannrummet.



Det gäller att vi har ansiktsmask och munskydd när vi tar ner isoleringen.



All isolering sätter vi en presenning och så bär mannen upp det på vårt tak, så då gör den kanske lite nytta där och så blir vi av med den på ett någorlunda smidigt sätt.

Så på detta sätt får vi dagarna att rulla på...

Inga kommentarer: