tisdag 6 juni 2017

Nu är jag här igen... Med lite naturbilder.


Det är ju inte så mycket det händer här hemma, mer än att gräset växer men annars är det en sen vår. Gammalt ordspråk säger att skomakaren hade sin semester mellan hägg och syren. Så i år får han en lång semester.  Nu blommar häggen men än har inte syrenerna börjat blomma hos oss.
I fjol blommade dom samtidigt så då blev det ingen semester för honom

Så är det dåligt med småfåglar och ungarna i holkarna dör på grund av matbrist. Petra hade kameran på i en holk där det föddes fram lite ungar. Mamman försökte mata dom med nåt stort hårt och vitt men det kunde dom inte äta. Var säkert solrosfrön som hon hittade. Dom små ungarna behöver insekter med mycket protein i  så därav låg dom döda en dag. Vi har bara en holk med småfåglar i men den har ingen kamera, så man vet inte hur det går. Har också solrosfrön ute, det kanske inte är så bra...
Det är väl naturens gång, ifjol var det småfåglar som tusan när man började mata på hösten. Kommer säkert att märka skillnad i höst.

Sommaren kommer väl så småningom och även myggjävlarna med. 
Har lagat klart min sommarcykel i alla fall.



Så har jag haft häftiga Märtha här över en natt så vi snarka ikapp. Hon borde heta 'Snorkfröken'



 Hon är så charmig. Det är roligt att låna hund när den är så behändig som hon.



Så har syster Berit och även Göran varit och provat på att boula. Vi får se om dom fick blodad tand?



Så gjorde ett skrak par besök på holktaket. Men nåt mer blev det inte.



Samtidigt landade ett knip par på den andra holkens tak. Det blev bara en snabb visit där också.



Även en sångsvan kom och visade upp sig vid vår strand. Annars är det bara knölsvanar som håller till i viken. Sångsvanen är Finlands nationalfågel.



Så till sist har jag skaffat mej en 'värsting' telefon, för mej åtminstonde. En Samaung Galaxy S7 Edge. Så nu har jag ett sjå att lära mej alla finesser som jag behöver kunna. Men fin är den och kameran tar kanske nästan för bra bilder...



Inga kommentarer: