tisdag 27 juni 2017

Livet på skäret...


Här bär man in vatten och ved, synnerhet ved för man får elda i spisen varje dag för nån värme är det inte. Dagarna ser ut som så, det kan vara en vacker morgon så vi kan sitta ute och dricka morgonkaffet men sedan drar molnen ihop sig under dagen och släpper nån skur. Nordan fortsätter att vara frisk. Vi provade med ett närt över dan och fick en halv sik!  För där hade sälen varit framme.

Första projektet har varit att mura upp en grillplats av stenar som det finns gott om här.



Här på norrsidan skall den bli bland våra uthus. Vi får hoppas nordan lägger sig så småningom så vi kan testa den och prova på Muurikkan. Kanske bild kommer vid invigningen.


Måsarna har haft sina bo runt stugorna. Dom skrämde slag på katten min så han gick inte ut på två dygn. Bara ner och sova och gå på lådan och sedan upp på vind och sova. Nu har måsarna fått ner ungarna till stranden så nu vågar han var ute på nätterna, när dom sover.  Så lite jobbigt är det för honom här ute.

Inget vidare väder lovar dom framöver heller. Vi skall ha en kusinträff här ute (Mannens kusiner) som kommer hit på fredag och stannar till söndag 14 stycken blir vi som jag skall försöka få ihop nåt ätbart till på fredag kväll. Lördagen hade vi räknat med att grilla  och så lovar dom regn i massor. Här finns inte så stora ytor inomhus att vistas på. Tur att vandrarhemmet finns och några bor där så då kan vi utnyttja deras lokaler får vi hoppas,



Det här är vandrarhemmet som var tidigare lotsstationen.

Så vi får väl se hur helgen blir...

Inga kommentarer: