söndag 1 november 2015

Mannens önskemiddag!


Han önskade sig biffar på malet kött, fyllda med Blå Castello.




Då låter jag lite skorpsmulor svälla i mjölk, så ett ägg, salt och svartpeppar efter önskemål och blandas ihop med köttfärsen. Så skär jag en castello i åtta bitar och sätter in det åtta runda biffar av 550 gr köttfärs. Då räcker det till 2 middagar för två pers.
 Så steker jag dom och på med grädde, en halv nersmulad köttbuljong och så i med lite soja så det blir fin färg på såsen. Använder alltid Muschrooms sojan som sätter färg på såsen. Den ljusa sojan kan man bara äta till suchin tycker jag!


Denna gång serverade vi biffarna med bandspagetti men det brukar även vara gott med pommes eller stekt potatis.

Och mannen var nöjd hela kvällen...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, nu blev jag sugen på att laga det här, jag som ska ta fastedag i morgon.......nä, räksallad får det bli och därmed jämt. Gubben brukar säga att jag har lika dålig karaktär som Svartenbrant, men nu är jag taggad! Castellobiffarna får vänta till helgen. Nu blir det Solsidan och löjromstoast söndagen till ära// Helena

mommo sa...

Du kan ju köpa en Allevo dryck till lunch. Den gröna är godast 200 kcl innehåller den.Choklad gillar jag inte. Du jobbar säkert så du behöver nog ha nåt i magen på dagen. Lycka till!