lördag 14 september 2024

Vilken sommarvärme vi fick på vår sista för i år husbilstur!

 

Några regnstänk när vi for från Grisslehamn sedan blev det bara varmare och varmare.

Första stopp var


Roslagstoppet, där vi köpte på oss Kokosbollar. Sedan blev det första stödsbensölen i Västervik.


Så den andra dagen for vi mot Kalmar över Ölandsbron till Arontorps och äta och köpa med hem Kroppkakor.



Så for vi tillbaka över bron och tog sikte på Åhus, där har vi aldrig varit men det blev en ställplats i skogen i sällskap av många tyskar. Sedan ville jag till Kivik och där besökte vi kyrkan där Piraten Nilssons berömda grav är.  Nära honom låg Olle Adolphson, så kollade vi in i kyrkan, lite kulturella måste vi vara.





Stannade för natten i Simrishamn där vi var med båten ca 1983

Efter det fortsatte vi ner till Sandhammaren, en fyr uppe på land, egentligen inte mycket att se men jag fick mej en längre promenad som är behövligt.. Där svängde vi och tog sikte mot norr igen.



Efter Simrishamn och Sandhammaren äkte vi till Växjö, som vi inte heller varit till. Rena rama sommaren med uteserveringarna fulla i centrum. Där åt vi en god Gyrostallrik.



Så tog vi oss till Tranås och en småbåtshamn som var bra att stå över natten. Följande dag blev det vid en skidbacke utanför Vingåker. Ingen snö där förstås. Och ingen bild heller...


Från Vingåker blev det att köra till Casandra och fira Ebbe 2 år. Han fick många paket men han tog god tid på sig att öppna dom. Lekte en bra stund med alla bilar han fick. Lite fortare gick det med klädpaketen.





Och solen och värmen hade  vi med oss hela tiden, en riktig bra tripp med bilen. Nu är vi hemma och laddar upp oss för nästa tripp som blir den 23 när vi flyger ner till Wien och tar en veckas flodkryssning på Donau.

Först skall vi klara av Åländska mästerskapet i boule som går av stapeln här hemma i Lemland. Lennart ville dom att skulle hjälpa till, fast vi hade det i fjol. Vi har så bra banor med toaletter och parkering för många spelare. Vi blir 30 lag då är det 90 personer. Så då gäller det att jag håller tungan rätt i mun eller tummen rätt i handen...

Inga kommentarer: