måndag 21 februari 2022

I dag är det väder jävla kapten, som en sjöman sade en gång...

 

Nu har man gladeligen hållit sig inne och gjort knappt någonting. Jo lite, eldat i köksspisen men tusan vad det rykte in ibland när det kom vindpustar ner genom skorstenen, då slocknade lågorna och det började röka in. Upp med ytterdörren så det blir drag i huset då hålls elden igång. 

Har varit med om det förut. Är ju så när det blåser så vill man elda och då får man kämpa på tills skorstenen är ordentligt uppvärmd och elden har tagit sig ordentligt.

 Nu tog jag ett foto på morgonen av båthuset med vattenståndet som då var ca 70+



Dom hotade att det skulle stiga ordentligt under dagen, men inte vet jag. 



 Det här tog jag halv sex innan det skulle bli mörkt, då sades det att det var 80+. Men skall stiga under natten. Vi får väl se hur det ser ut i morgon. Kanske vi har vatten upp till köksdörren...


Min fågelgran blev riktigt ledsen och nertryckt idag.


Mycket till utsikt hade men inte i köksfönstret, öppna dörren blev svårt stora drivor med massor av snö. Så i morgon har nog mannen ett drygt jobb att skotta fram oss,

Nu har dom inte haft nån Corona upplysning senaste veckan hur många som är smittade. Den kom idag, dom skall bara rapportera en gång i veckan härefter. Sista veckan 932!!! smittade, över 100 per dag och säkert ett stort mörkertal.
Snart har väl dom flesta på Åland haft det men inte Lennart och jag ännu...


Inga kommentarer: