fredag 15 februari 2019

Länge sedan sist...


Nu har  vi haft lite vinter ett tag. Tur att mannen har grejer så vi kunde få bort det någorlunda enkelt.





Jag försökte hjälpa honom och tog mej an trappan. Tur att vi har en liten trappa för mer än så orkade inte min axel med. Men rysligt vackert var det ute.



Rådjuren måste man hjälpa, för dom fick svårt att få fram nån mat till sej.



Så hungriga så dom kom upp på trappan och kanske dom knackade på för att få mera mat. Men det hörde jag inte.






Ville han kommer in varje kväll och är med oss i tvsoffan, vi får inte springa runt då kommer vildkatten i honom och han söker sig mot kattluckan. När vi sedan lägger oss då kommer han med upp i sängen och sover med oss där. När vi stiger upp då drar han iväg.
Lite små förändringar att ibland kan han stanna inne fast vi rör oss då hoppar han upp på en fönsterbräda bakom mitt stora penningträd och tror han inte syns.



Som ni ser håller snön på att försvinna men inte rådjuren, dom väntar hela tiden på mat. Behöver bara öppna ytterdörren så tittar dom fram och kollar om jag har mat med mig. Nu har det varit milt några dagar och även regnat så nu är det så smutsigt och trist på marken.



Idag hade vi tur, mågen kom hem från sitt fiske och vi fick en hink med isade flundror, 20 stycken. Några stekte jag till middag och resten blev vaccumförpackade och så in i frysen i väntan på att kanske rökas.

I morgon skall vi ut på en tur med Mariehamns boulegäng. Det fattades några för dem att bli fulla lag så vi får åka med till Gottröra och spela i morgon. Skall bli intressant.

I morgon fyller äldsta dottern 50 år. Men hon är på Bali och firar där med sina söner, så jag får väl fira mej själv här hemma att det faktiskt 50 år sedan jag satte henne till världen.

Det är på våra barn man märker att tiden går...

Inga kommentarer: