torsdag 29 maj 2008

Full fart och sen ökar vi...


Igår hämtade jag hem Lennart.


Han började med att fara till en kiropraktor med sitt ben.

Påstår att det känns bättre nu, så bra så igår kväll vid nio tiden tog han ner en stor tall som stod i vägen för markbäddsbyggandet.


För nu skall vi göra en markbädd, där vi drar ut avloppet bort till ett dike.

Markbädden skall vara 4 meter bred och 8 meter lång med olika lager av sand och grus där avloppsvattnet skall filtreras ut.
Medans Lennart gräver tror jag att jag skall tvätta fönster och plantera lite blommor.
Fast när Mariehamns stad gräver brukar nog två tre gubbar stå på sidan och titta på...


Och jag blev bjuden med på Gullvivans 'vårfest'.

Där går Jann på dagis.


Och där har både Casandra, Casper och Conrad gått så det var riktigt roligt att titta på en massa söta ungar.


Skickar med en bild av Mirke, Linus och Jann

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du får hælsa dem från mig nær du ser dom igen!
Tænkte skona er kæra læsare från morgon frukosten men...
Varje morgon brukar dom få kokta eller stekta ægg och kokta wienerkorvar, diverse pålægg och færska semlor direkt från bagarn pluss något grønt paprika tomat eller gurka.Men det kan æven bli lite långrandigt i længden så jag lagade ca 25st jag tror att dom heter kapellsmørgosar om jag minns rætt, rætta mig om jag har fel! Jag stekte skinka och ægg och grillade brødet i ugnen och lagade mackor av det, ingen blev øver till kocken, som brukar æta rester från de rikas bord!
Mommo vad heter mackorna som man stekte med køttfærs på?
Dom tar jag och lagar i øver morgon før i morgon blir det standard morgonmål./pålle

Anonym sa...

Parisare heter dom, och det skall vara lite hackad rödbeta och kapris i den. Och stekt ägg förstås på hela härligheten.../inger

Anonym sa...

Aaaah det hade jag ingen aning om! Tack før tipset!
Men namnet parisare minns jag, men det låg långt bak i skallen / pålle

Anonym sa...

Ida blev det polackernas blodkorv och vanlig grillkorv stekt med pomes och potatis sallad(dom har olika sorter hær typ med curry,purjoløk dill,och med løk, kul!)
Till middag så lagade jag något som jag aldrig lagat hemma (før att min fru tappar aptiten om hon får en liten flæsk bit i munnnen, men hon har blivit bættre!)
Flæsk sås gjord på karre (hør också till en av mina favoriter, fast jag alskar all mat,har alltid gjort sen jag tog min førsta tugga!)
Nær man lagar flæsk sås tycker jag att det ær viktigt att man bryner køttet ordentligt så att det synns att den ær stekt.
Annars så kastade jag i champijoner(blev øver från i går) och stekt løk i och pyntade med hackad grøn paprika (måst ju gøra något med den beska f-n)man tvingas ju att køpa den ibland nær den kommer med i førpackningen med rød och gul.
Till det blev det 4,5 kg kokt potatis och sallad.
Min plan ær att inte bjuda på sammma middag en enda gång på dom hær 15 dagarna som jag kockar før jag minns nær jag var till sjøss och nær kocken børjade laga samma mat som førra veckan så kunde man høra spydiska komentarer om att kockens fantasi hade tagit slut!
Mig gjorde det inget, men det vill jag inte høra!
pålle