söndag 30 mars 2014

Nu är det vår på riktigt för mej...


 Det blir vår den morgonen jag vill ha tomat, gurka och aromat på smörgåsen!


 På vintern har jag ingen längtan efter tomat och gurka, för den smakar inget då men nu börjar det smaka

Så har mina tranor kommit men dom landade aldrig på åkern för det finns inget att äta där. Förr hittade dom gammal potatis, men nu odlar han bara klöver för att hålla åkrarna i träda.



Så har ju grävskoporna anlänt sex månader försent. Men hellre nu än aldrig. Han lovade komma i september för det är då man får lov att muddra i sjön. Det slutar den 31 mars och det är i morgon, då måste dom ha allt klart. Tänk om dom där lermassorna hade fått ligga och rinna ur under vintern så kanske det har kunnat grönska nåt i dem i sommar. Fast som han ena grävarn sade -det kommer en ny sommar nästa år!


Men nog är det som tusan om vi inte skall få lite bukt med vassen efter det här. Fast istället kommer det bli mycket att klippa och hålla efter dom kommande åren att det inte växer igen.
Men vi är två då att hålla efter.

Vi som sade att vi inte skulle ha så mycket gräsmattor här. Fast nån gräsmatta skall det inte vara, bara man håller efter vass, buskar och sly. Finns knappt något vackrare när man kan få titta ut över viken en stilla vår och sommarkväll när svanarna glider fram...

Fast leran kommer nog att sticka mej i ögonen detta år!


Inga kommentarer: