måndag 24 januari 2022

En liten rapport på läget här på Åland...

 Vi håller oss mest hemma och för oss själva. den senaste veckans smittofall ser ut så här:

söndag= 38 då trodde vi att nu blir det bra nädå, måndag= 107 så tisdag= 70 onsdag =70 igen, torsdag = 52 så ökade det igen, fredag= 87 lördag= 65 och igår söndag bara 36 fall. Dagens resultat har jag inte sett än. 5 personer har dött här på Åland det verkar vara äldre med underliggande sjukdomar.

Fast hör man på nyheterna nu så räknar dom med att det värsta är över. Fast det skall man inte vara så säker på. Men hoppas måste man.



Så hade vi en ordentlig storm med snöyra för en vecka sedan, då höll man sig gärna inomhus och eldade för fullt.



Hade kokat köttfärssoppa innan stormen så vi behövde inte svälta mellan strömavbrotten.


Fåglar, rådjur behöver inte vara hungriga hos mej. Nu har ekorren vågat sig fram till fågelbordet. Nu har jag satt ner en skål med nötter till honom på altanen lite gömd så inte stora fåglar skall hitta det. Ekorren hade hittat dit, så nu har jag ännu en ny matgäst.


Annars sitter vi och drömmer att våren skall komma och vi får packa husbilen och ge oss ut på en resa. Bara jag nu håller mej frisk denna vår så är planerna lite storslagna...


Ungefär så här ser resrutten ut. Planerna är att ta sig ner i Italien och åka färja över till Albanien och sväng resan hemåt därifrån. Vi tänkte ta en snabb färja från Ystad på ca 2 timmar till Saschnitz och sedan ta oss hem upp till Tallin och Helsingfors. Det kommer att bli en ordentlig runda.


Så det är bara att hoppas att vi får vara friska och resten av Europa också...

 


Inga kommentarer: