I mitt skåp som jag samlar gamla klenoder. Inte några dyrgripar att ta på, utan gamla papper, brev osv.
Så nu tänkte jag skriva en matsedel som mamma gjorde när hon gick i
Lanthushållsskolan i Vårdö 1938
Lördagen den 20 november
Frukost: Te och smörgås
Middag: Stekt sill
1-2 sillar, till panering skorpbröd. Till stekning smör och grädde eller mjölk
Till servering: Helkokt potatis - rivet äpple
Efterrätt: Brylékräm
1 lit mjölk 3/4 kkp socker 3-4 msk potatismjöl
Till servering: Gräddmjölk
Nu skall jag bjuda på ett recept från min skolkökstid hösten 1961.
Middag: Pepparrotskött
1 kg bringa, kokande vatten, 1 msk salt 8 pepparkorn
Sås: 2 msk smör, 4 msk mjöl, köttspad, riven pepparrot
Till servering: Potatis och glaserade morötter
Efterrätt: Brylékräm
1 lit mjölk 1 kkp socker 6 msk potatismjöl 1/2 kkp vatten.
Tänk att nu är Brylékrämen högsta mode i matvärlden....
Mycket intressanta brev hittade jag. Tänkte skriva av ett brev som min morfar skrev år 1900 men är rädd att jag gjort det tidigare och man vill ju inte bli tjatig ;-)
Men nu har ni fått lite middagstips...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar