söndag 24 juni 2012

Försvinnande gott...


Här skall ni få ett mumsigt recept. Hittade det på en blogg som gör lite mat åt LCHF hållet.

Så här gjorde jag: Köpte 550 gr malet varav en liten klick åker i Sigges mun.
Blandade i 1 ägg 1/2 dl grädde 1 msk kalvbuljong, 1 msk soja, salt och svartpeppar.
Strimlade lite soltorkade tomater och så skall det vara färsk basilika i.

Stekte biffarna så dom fick färg, tänk på att dom skall i ugnen sedan så ni inte steker dom för hårt.

Så skar jag ett 1/2 vitkålshuvud i bitar. Mycket vitkål skall det vara den minskar i ugnen och försvinner fort ner i magen. Som jag satte i en ugnsform och ringlade lite olivolja över.
Så på med biffarna.

Kok ihop en sås av 2 dl grädde, 1/2 dl vatten 1 msk soja, 1 msk kalvbuljong och så osten som skall vara 1 ask Cantadou med smak av vitlök och basilika. Går säkert bra med andra smaker också.
Slå såsen över biffarna och kålen och in i 30 minuter i 220 grader ugn. Eller tills vitkålen känns mjuk.

Tror också det blir gott om man kokar bandspagetti till om man inte är rädd för kolhydraterna.

Detta var min smakpanel i dag:
Han åt upp alltihopa det var bara en soltorkad tomatbit som han inte ville ha.  Märkte också att han gillade kålen skarpt.
Mormors lilla gourmand...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det skll vara 200 gr på ugnen...

pålle sa...

Ok Gott!