Receptet till Kaisersmarren (Kejsargott) önskades så håll till godo.
4 ägg, 2 msk socker, 2,5 dl mjöl, 4,5 dl mjölk och salt
Skilj vitorna från gulorna och vispa socker och gulor poröst. Blanda ner försiktigt mjöl och mjök och salta. Slå eller vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Grädda i en STOR stekpanna ca 5 min. Nu kommer det svåraste nu är det lös ännu ovanpå.
Ta en plåt och lägg på smörpapper stjälp pannkakan på pappret (det blir lite smet kvar på pappret) smält smör i pannan och låt pannkakan glida tillbaka.
(Funderar på att prova i ugn då blir den gräddad på båda sidor samtidigt).
Stek ytterligare 4-5 min och sedan skär man den i tärningar och steker lite till under försiktig omrörning av bitarna.
Sikta pudersocker över hela härligheten och ät den med lingonsylt eller som i Österrike med körsbärssylt.
Mummsfillibabba.....
Nu har jag Lasagne i ugnen och det blir som vanligt en sen middag. Men vi började med att kakla badrummet och hade svårt att slita oss därifrån. Men det kommer en dag i morgon också som tur är.
Förresten sängarna och soffan är beställda Lennart tog också en ställbar, han kunde väl inte låta mej ligga och titta ner på honom...
1 kommentar:
Gu va invecklat de låter./Petra
Skicka en kommentar